Ta hand om bostadsrätten och förbättra familjen ekonomi

Om du bor i en bostadsrätt är det viktigt att din bostad inte bara är ett skönt ställe att bo på, utan också en god ekonomisk investering för familjen. Genom att ta hand om din bostadsrätt, se till att hela fastigheten sköts och utvecklas på rätt sätt, så investerar du i din familjs framtid.

Rätt fastighetsförvaltning

När du letar efter bostad tänker du naturligtvis mest på själva bostaden. Fokus blir att ni som familj ska trivas och må bra. Men din bostad är också ofta den bästa privatekonomiska investering som du gör. Föräldrar som sköter sin ekonomi, vårdar sina saker och investerar klokt kan mycket lättare ta hand om sin familj och har också något att ge vidare till sina barn. Både ekonomiskt och som karaktärsdrag. Det är därför viktigt att du bryr dig om själva bostadsrättsföreningen, så att hela fastigheten förbättras och sköts på rätt. Det vinner du och dina grannar på. Ett smart sätt är att överlåta bostadsrättsföreningens fastighetsförvaltning åt Nabo som sköter allt: ekonomisk och teknisk förvaltning, fastighetsservice samt juridik. Det är också ett klokt sätt att behålla eller skapa en god relation grannar emellan.

Bättre ekonomi

Förutom att överlåta fastighetsskötseln till Nabo är det viktigt att ni verkligen tar hand om bostaden, vare sig ni som familj vill bo kvar eller planerar att flytta. Genom att byta fönster, renovera badrummet och hela tiden hålla efter hemmet kommer bostaden stiga i värde. Det är skönt då ni behöver ta ett lån. Ju mer en bostadsrätt är värd, desto bättre ränta får ni. Men också den dag ni vill sälja. Ni har en trea och så är barn nummer två på väg. Det börjar bli trångt. Kanske vill ni bara flytta till en större lägenhet i samma fastighet eller omgivning, eller så vill ni flytta till eget hus. Det är stressigt att börja renovera och fixa en lägenhet för att ni ska flytta, istället för att hela tiden hålla bostaden i topp trim. Förutom att det också är trevligare att bo i en fräsch lägenhet.

Ni kommer också förbättra er familjeekonomi avsevärt om ni satsar på att betala av på bostadslånet. Ju mindre lån ni har, desto mer pengar har ni att lägga på både sommarstuga, en säker bil och naturligtvis sparande och investeringar i aktier och fonder. Genom att ta hand om er ekonomi, att medvetet och snabbt betala av på era lån, så kommer ni både få bättre ekonomi och mer pengar att lägga på det som ni verkligen bryr er om. Ekonomiska problem är också den vanligaste orsaken till konflikter, vilket gör att en god ekonomi kommer skapa mer harmoni i familjen – vilket verkligen är det bästa för alla barn.