Ska ni på dop? Satsa på fina och personliga doppresenter

Ska ni på dop? Dop är en av livets stora högtider, även om personen i fokus inte alltid är medveten om all uppmärksamhet. Det är roligt att gå på dop, då det både är en fin högtid, samtidigt som det är ganska avslappnat och mycket barnvänligt. Köp en fin och personlig present som blir ett minne för livet.

Present värd att sparas

När du köper en doppresent ska du köpa en present som är värd att sparas. Det är stor skillnad på ett födelsedagskalas och ett dop. Nu får du möjlighet att ge något alldeles extra som dopbarnet behåller livet ut. En slags länk mellan er. Satsa på tidlösa och klassiska saker, som spargrisar i förgyllt silver eller tavelramar i trä med barnets namn. Det finns många fina gåvor att ge barnet och på så sätt välkomna det till världen. Ett tips är att ge bort en minnesbok med fint fotoalbum med lera för hand- och fotavtryck. Då ger du både bort ett blivande personligt konstverk och en fin stund då föräldrarna får skapa fot- och handavtrycket tillsammans med sitt lilla barn. Du hittar doppresenten på partytajm.se som har ett stort utbud för både små killar och tjejer.

Dopdagen

Slå in doppresenten i ett riktigt fint papper. Till paketet passar det med ett personligt och vackert dopkort. Eftersom föräldrar sällan får egentid kan du på kortet erbjuda dig att passa babyn en stund när den blivit äldre, så kan föräldrarna få en timme för sig själva. På ett dop passar det bra med lite ljusare kläder, särskilt under vår och sommar, eller kläder med färg. Det är en glädjens dag då du klär upp dig, men inte lika mycket som till ett bröllop. Det som är riktgt skönt med dop är att det är en dag att möta familj, släkt och vänner, få vara extra fin, samtidigt som dopet och dopfesten inte tar hela dagen. Om du tillhör släkten kan det ofta ingå en familj- eller släktmiddag efteråt, men som vän eller släkting på avstånd är det ofta bara ett finare fika efter dopceremonin.

Resa till dopet

Om ni som barnfamilj behöver resa för att komma till dopet ska ni satsa på att bo på ett barnvänligt hotell, så blir helgen både enklare och roligare för er. Gör helgen till en minisemester då ni verkligen tar er tid för att umgås som familj. Undvik att stressa och låt barnen känna att det verkligen är en barnsemester: ett barndop och så roliga aktiviteter för dem. Att resa med barn är alltid ett äventyr. För att göra dopceremonin än roligare för era barn kan ni låta dem vara med och välja present till babyn. Titta på partytajms sida tillsammans och hör vad dina barn skulle vilja ge bort.