Så slipper ni bråka om städningen

Att sköta städningen i hemmet blir lätt ett irritationsmoment för många familjer, speciellt om du har små barn i huset. Det blir lätt stökigt och det kan kännas som att du inte gör annat än att plocka upp och dammsuga golven. Efter en lång jobbdag är kanske det sista du vill att komma hem till en massa stök. Ännu mer irriterande blir det om du och din partner inte delar på sysslorna utan att det alltid faller på en av er. Så hur ska man göra för att undvika bråk och trista situationer i detta läge?

Svälj stoltheten och anlita städhjälp

Det finns faktiskt en ganska enkel lösning på detta problem och det är att ta hjälp av en städfirma. Om städningen ofta leder till konflikter kan det vara väl värt pengarna. Hos den proffsiga städfirman qleano kan du boka en rad olika tjänster relaterade till städning inklusive hemstädning. Du bestämmer själv hur ofta de ska komma hem till er och vad som ska göras. Även om det endast handlar om en dag i veckan kommer det bli stor skillnad på hur hemmet ser ut. Du får även mer tid att ägna dig åt barnen, familjen eller vad du nu vill göra. Första steget kan vara att efterfråga en offert och se vad det skulle kosta i månaden.

Släpp förväntningarna

Ett annat tips är att inte ha lika stora förväntningar på ett rent hem som innan ni fick barn. Det är inte hela världen om det ligger lite leksaker på golvet någon gång ibland. Kanske måste du bara övertyga dig själv att orken och tiden inte räcker till alla gånger och att ett kliniskt rent hem inte är det viktigaste. Barnen blir större och kommer med tiden lära sig att hjälpa till och plocka undan efter sig. Så länge det är rent och inte ligger hälsofarliga dammråttor i varje hörn är det okej med lite stök. Sedan kan ni ha en dag i veckan där ni avsätter några timmar och gör en grundligare städning och skurar toaletten, golven och allt som ingår. Om du och din partner kommer överens om att göra detta tillsammans kommer det gå förhållandevis snabbt. Kanske har ni någon som kan passa barnen under tiden som ni städar så ni slipper spring i bostaden?