Så inreder du ett barnvänligt vardagsrum

Bara för att du skaffar barn betyder inte det att du måste göra avkall på ett fint inrett hem. Du behöver inte sitta i en gammal soffa av rädsla för fläckar eller med trista möbler om du inte vill. Det går att inreda snyggt och fortfarande ha ett barnvänligt rum. Soffan är förstås en naturlig samlingsplats i vardagsrummet och det finns många snygga modeller som dessutom är enkla att rengöra. Välj gärna ett tyg i mörkgrått eller liknande då det är enklare att dölja fläckar. Du kan även köpa en soffa som har avtagbar klädsel vilket du enkelt kan slänga in i tvättmaskinen. Svårare än så behöver det inte vara.

Snygga designmöbler som håller

När du ska inreda ditt vardagsrum kan det vara värt att satsa på lite dyrare möbler som håller under lång tid. Hos Boconcept hittar du en massa snygga och hållbara designmöbler som kommer överleva allt från kladd till syskonbråk. Du kan till exempel köpa en snygg pall att ha som komplement till soffan. Det är både snyggt och fungerar som en rolig sittplats för barnen. Välj gärna en som går i en avvikande färg från soffan för att få lite liv i vardagsrummet.

Glöm inte bort förvaringen

Barn har som bekant mycket leksaker och en förmåga att sprida dessa över hela huset. Du vill inte gärna trampa på en legobit när du tassar upp mitt i natten. Satsa på smart förvaring där du enkelt att kan hiva ner allt efter en dag med lek och bus. Du kan till exempel köpa en puff med tillhörande förvaring som inte syns utifrån. Det finns även flertalet snygga korgar som passar perfekt om du snabbt vill kunna plocka undan leksaker. Om vardagsrummet är stort nog kan du även avsätta en del som får agera lekhörna åt barnen.

Välj ett stadigt soffbord

Du som har barn vet att de har en förmåga att klättra på allt. Speciellt om du har en liten som är i färd med att lära sig stå och gå. Det är viktigt att du har ett stabilt soffbord som tål ett barns tyngd. Skippa de små brickborden och välj istället en större variant. Om bordet har vassa kanter är det också viktigt att sätta på skydd så det inte händer några onödiga olyckor. De populära marmorborden är perfekta för dig som har barn, dessutom är de riktigt snygga. Ytterligare ett plus är att de inte lämnar några avtryck efter kladdiga barnhänder. Om du inte är ett större fan av marmor så kan du välja ett massivt bord i trä.