Så får du vardagen att gå ihop – Tips

Som förälder kan man behöva kämpa riktigt hårt för att få ihop vardagen. Ibland lyckas man, men för det mesta är det något som man har lyckats glömma och som verkligen behövde bli gjort. Det kan ha varit den där tvättkorgen som bara står, men det kan också ha varit att packa ner matlåda till skolutflykten. Att få vardagen att gå ihop är svårare än man kan tro, men vi har lösningen på problemen. Här nedan kan du ta del av andra föräldrars absolut bästa knep.

1. Sänk dina krav – Det här är faktiskt en väldigt viktig punkt som kommer underlätta otroligt mycket. Du måste inte ha det kliniskt städat hemma, du måste inte ta tvätten varje dag och det gör inget om det är en dammtuss bakom soffan.

2. Använd dig av kvällarna – Morgonen är oftast den stund som är mest stressig för de flesta föräldrar. Genom att förbereda så mycket som möjligt dagen innan kan du se till att underlätta för dig själv och för barnen på morgonen.

3. Gör storkok – Att komma på hälsosamma och goda middagar varje dag tär på även den största fantasin. Ta en eller två dagar i veckan och gör istället ordentliga storkok med mat som du kan frysa in eller spara i kylen. Bara att värma när det börjar bli dags för mat!

4. Gå upp tidigare – Ja, det hjälper faktiskt, men bara om du kan gå upp ensam. Om du hinner förbereda dig själv innan barnen vaknar har du kommit en bra bit på vägen.