Förälder – så gör du vardagen enklare

Att få vardagen att gå ihop är inte det allra lättaste. Är du dessutom förälder till mindre barn kan vardagen kännas som en omöjlig uppgift att ta sig an på en daglig basis. Det är mycket som ska hinnas med och mycket som ska utföras, men hur får man tid för sig själv eller hur får man den där kvalitetstiden med familjen som man så ofta strävar efter? Vi har lösningen!

Att du ska sänka kraven är troligtvis något som du har hört om förut. Kanske har du till och med fått tipset av nära och kära som vet att du har fullt upp, men att sänka kraven är betydligt lättare i teorin än i praktiken. När du ser tvätthögen bli större för varje minut som går kan det vara svårt att förbise detta och sätta sig ner med en god bok, även om det kanske är precis det som du bör göra. Att sänka kraven kan dock innebära så mycket mer än så. Det kan till exempelvis handla om att du kör på halvfabrikat en dag istället för att laga allt från grunden eller att du struntar i att damma av bokhyllan som du planerade att göra. Ingen kommer att dö av att dammet ligger på böckerna en dag till.

Bästa tipsen för en enklare vardag

Visst vore det underbart om man var en sådan där avslappnad person som inte brydde sig om så mycket, men som ändå fick en vardag som gick ihop så enkelt och smidigt som möjligt. Frågan är om denna kombination är möjlig när man har barn. Det är mycket som ska kommas ihåg inför varje ny vecka och många läxor som ska läsas. Genom våra knep kan du dock göra vardagen lite enklare och lite trevligare för alla familjemedlemmar.

  • Investera i produkter för välbefinnande – Hur ska detta egentligen gå ihop med vardagen? Jo, genom att titta på utbudet hos Nyttadesign kan du köpa produkter av mycket stort värde och som kommer att göra din vardag enklare. Här hittar du bland annat yogarullar så att du kan träna hemifrån istället för att försöka få plats med en gymtimme i schemat, men du hittar också värmedynor eller nackkuddar för bilresan.

 

  • Förbered kvällen innan – Morgonen är troligtvis den tid på dygnet som är mest stressig för alla familjemedlemmar. Genom att förbereda dagen innan kan det dock gå mycket smidigare. Se till att barnens kläder är framtagna och att eventuella gympapåsar är packade. Ska frukt med så lägg ner detta i väskan direkt. Den hinner inte bli dålig.

 

  • Våga testa matkasse – Tycker du att matkassar känns dyra och onödiga? Ja, vissa skulle nog hålla med, men sanningen är att färdiga matkassar kan göra vardagen mycket enklare. Till att börja med slipper du gå och handla och du får dessutom med smaskiga och bra recept.