Finansiera klassresan för barnen

Börjar det närma sig tiden då dina barn ska åka iväg på klassresa? Känner du samtidigt att det egentligen inte finns ekonomi för att stå för en längre klassresa? Det är ofta inte lätt för alla föräldrar i en hel skolklass att hjälpa sina barn ekonomiskt så att de kan åka iväg på en klassresa. Speciellt inte om de vill åka längre. Därför kan det vara bra att redan nu titta på vad det finns för alternativ när det gäller att finansiera klassresan, så att barnen kan åka iväg på en klassresa som de sent glömmer.

Låt barnen sälja

Något som är väldigt populärt är att låta barnen sälja produkter som de får en förtjänst på. Det finns många olika aktörer som kan ge denna möjlighet, men om barnen säljer genom SäljDirekt kommer de att få förmånliga villkor, hög förtjänst och riktigt lättsålda produkter. Det finns många olika alternativ i vad de kan sälja. Bland de tre populäraste produkterna att sälja genom dem finns parmesanost, saffran och herrgårdsljus. Förutom att det är riktigt bra varor är det även väldigt bra förtjänst. Det är 40-50% i förtjänst, vilket är svårslaget.

Om barnen väljer att sälja dessa produkter kommer det att ge en rejäl skjuts i kassan för klassresan. Men det som också är positivt är ni som är föräldrar har möjlighet att samtidigt som ni stöttar era barn få riktgt trevliga produkter. Vad sägs till exempel om en parmesanost lagrad i 18 månader i Italien? Gillar du ost är det fantastiskt.

Loppis

Ett annat sätt att dra in ytterligare en slant på för barnens klassresa är att anordna en loppis. Om alla barn tillsammans med deras föräldrar tar med några saker som ändå inte används kommer det att bli en hel del att sälja och det kommer att kunna generera en extraslant. Varför inte servera lite lemonad och fika samtidigt? Det är ett mycket billigt och enkelt sätt att dra in pengar på till klassresan.

Litet bidrag

Även om det är så att alla föräldrar inte har råd med att bidra med allt för mycket pengar till barnen för en klassresa, finns det oftast en liten slant till övers. Det kan vara så att du som är förälder bara bidrar med matpengar när de åker iväg, vilket skulle underlätta mycket för barnen och göra det möjligt för dem att åka iväg när de ändå tjänat ihop till klassresan genom att sälja produkter eller anordna en loppis. Om föräldrarna och barnen ser till att göra dessa saker kommer ni mycket troligt kunna finansiera en riktigt härlig klassresa för barnen.