Familjeliv och Pokémon

Barn och ungdomar från världens alla hörn har kunnat uppleva Pokémons underbara värld i över tio år. Pokémon omfattar allt från animerade tv-serier, leksaker, Pokémon Trading Card Game, spel och mycket mer. Föräldrar har upplevt att Pokémonvideospel och Pokémon TCG (Trading Card Game) har uppmuntrat barnen att vilja lära sig läsa eftersom de behöver kunna läsa för att spela. Dessutom lär sig barnen grundläggande matematik, strategiskt tänkande samt att respektera andra spelare.

Föräldrar gillar Pokémon Go

Favoritsysselsättningen idag för majoriteten av barn och ungdomar är dator- och tv-spel. Detta utgör en klar utmaning för föräldrar eftersom det behövs regler för hur mycket tid de unga ska få sitta och spela. För barn och ungdomar som går i skolan gäller det att skolarbetet inte blir lidande. För de yngre barnen är det dock ett nödvändigt ont att behöva stänga av datorn för att gå på en promenad. Detta är vanligtvis inte särskilt populärt men mycket viktigt. Barn som växer behöver röra på sig och komma ut i friska luften. En fantastisk lösning på detta problem kom med Pokémon Go och det finns många goda anledningar till varför föräldrar gillar spelet. Spelet har bland annat gjort det enkelt att få barnet utomhus utan tjat och situationen har i många fall blivit tvärtom, barnen tjatar nu på föräldrarna om att få gå ut.

Bra att veta om Pokémon Go

Spelet ger fin sammanhållning och motion för hela familjen samtidigt som det är både spännande och roligt. Det är mycket uppskattat bland barn att också ha Pokémon-leksaker att leka med. Du kan smidigt och enkelt hitta många fina Pokemon leksaker till bra pris hos eStore.nu. Dessa leksaker är alltid uppskattade av barnen när de till exempel vill leka Pokémon med kompisarna eller när vädret inte tillåter att gå utomhus.
När barnen är stora nog att ge sig ut på egen hand med Pokémon Go finns det några saker du som förälder behöver tänka på och ha extra koll på. Se till att ditt barn inte jagar Pokémons på farliga platser som exempelvis byggarbetsplatser eller övergångsställen. Lär barnen att akta sig för bilar och trafik och inte bara ha blicken på mobilen.

Pokémon erbjuder en snäll värld

Idag känner de flesta till Pokémon som erbjuder en hel värld av magiska fantasivarelser. För föräldrar är det betryggande att veta att Pokémon-världen är trygg, snäll samt undervisande. Varelserna i denna värld kommer i olika former och lever i naturen. Dessa varelser talar om sina namn men inte mer. Pokémon utvecklas, uppfostras, växer och tränas av sina ”ägare”.
Ett bra tips är att det finns föraldraguide att tillgå online för hur du kan barnsäkra Pokémon-Go.