Egentid – Finns det sånt?

Hur lyckas man egentligen att få egentid när man har barn och hem att ta hand om? Finns det ens något som heter egentid eller måste man vänta tills barnen är tonåringar eller har flyttat ut? Att få tid för sig själv kan vara väldigt svårt, ändå är det något som många föräldrar verkligen drömmer om. Det behöver inte vara en lång stund, men många skulle nog tacka gudarna för åtminstone några minuter för sig själv.

Det bästa och enklaste sättet att få mer egentid är egentligen bara att ta den. I många fall är vi alldeles för ambitiösa och lägger fritiden på något annat än oss själva. När barnen somnat börjar vi med disken, tvätten, förberedelser inför nästa dag och allt annat som inte handlar om oss. Visst blir hemmet fint, men vad hjälper det om du inte mår bra.

Försök således att sänka kraven på dig själv. Det är okej att låta tvätten stå en dag till och istället lägga dig i badet i en timme när huset sover. Det är okej att ta fram den där boken som du har velat läsa, istället för att plocka ur diskmaskinen. Det är okej!