Bra barnhotell

Reser du med barn kommer du med största sannolikhet att vilja ha ett hotell som är så familjevänligt som möjligt. Ett familjevänligt hotell är ett hotell som riktar sig till både vuxna, ungdomar och barn och där det oftast anordnas många olika typer av aktiviteter. Kanske finns det också en och en annan pool och en aktivitetsklubb för barnen. Under kvällarna är det shower och uppvisningar och läget är perfekt. Nära till staden med shopping, men också nära till stranden.

Naturligtvis kan ett hotell vara familjevänligt utan att behöva inkludera allt av ovanstående punkter, men har du lyckats hitta ett hotell med dessa inkluderade har du kommit en bra bit på vägen för en garanterad lyckad semester. Hotellen vi har i Sverige skiljer sig ganska kraftigt från de som du hittar på charterorterna. Visst finns det barnvänliga hotell även här i landet lagom, men det lever sällan upp till samma möjligheter till äventyr.

Bästa familjehotellen

Här nedan kommer du att få läsa om några familjehotell runt om i världen som är otroligt uppskattade och populära. Kom ihåg att de snabbt kan vara fullbokade och därför bör du boka din vistelse i god tid.

Mythos Beach på Rhodos

Rhodos har alltid varit en populär destination för ungdomar och familjer. På Mythos Beach kan du och din familj njuta av en fantastisk semester med simskola, barnklubb och träningspass där instruktörerna talar svenska. Alla rum har en stilren och modern inredning och för barn serveras en alldeles egen buffé i restaurangen. På bara en armslängds avstånd hittar ni även den vackra stranden.

Sunwing Alcudia Beach i Mallorca

Det här hotellet är perfekt för den som vill ha mer lägenhetsliknande rum och som vill vara nära stranden. Här finns hela nio olika lägenhetsområden och det finns både bar och restaurang på området. För barn finns ett alldeles speciellt poolområde, men det finns även ett fullt utrustat lekland och en lounge som lämpar sig för tonåringar och lite äldre barn. Bara en kilometer från hotellet ligger stan med shopping och härliga restauranger att välja mellan.

Blue Star Atlantica Mare Village på Cypern

Att bo mitt i stan med storstadsljud är inte alltid att rekommendera för barnfamiljer. På Blue Star Atlantica Mare Village bor ni istället mer skyddade, i en vacker liten vik med direkt tillgång till Kermia, vikens mysiga strand. Här kan du välja om du vill bo i ett exklusivt rum på hotellet eller om du hellre föredrar en av deras bungalows. Hotellet erbjuder både italienska och grekiska restauranger, men även sushi finns att tillgå.