Bästa tipsen för att resa med barn

Att resa tillsammans med familjen är något av det roligaste du kommer uppleva. Nu har ni möjlighet att upptäcka nya saker tillsammans och skapa minnen för livet. Det finns många härliga platser i världen som ni kan ta del av och många barnvänliga och bra hotell att välja mellan.

Även om det är väldigt roligt, så kan det också bli ganska knepigt. När du reser med barn kan du inte bara sätta på dig sandalerna och dra ner till havet för att sedan spendera timmar på stranden, utan du måste först planera och packa i en evighet för att se till så att allt är med. Beroende på ålder kommer ditt barn dock att kräva olika mycket. En 8-åring behöver inte lika mycket packning med sig som en bebis, men visst blir det fortfarande lite mer meck.

Att det blir knepigare är dock ingenting som du bör låta dig skrämmas av. Att resa tillsammans som familj är fantastiskt och med våra bra knep kommer det hela att bli ännu enklare. Vet ni ännu inte vart ni ska kan du alltid surfa in på Vagabond och få härliga restips.

På flyget

Många föräldrar är nervösa för vad flygresan kommer att innebära för barnen. Kommer den att vara väldigt lång? Vad händer om någon får ett utbrott eller om bebisen inte somnar? Inför flygresan gäller det att vara så garderad som möjligt. Förbered dig på alla möjliga situationer och packa därefter rätt i handbagaget. Se till att du också får med någon form av underhållning. Till större barn kan det vara pyssel eller en tidning, medan mindre kan ha små godbitar att plocka med.

På resmålet

Att planera flygresan är naturligtvis väldigt bra, men du bör även se till att ha åtminstone en del av semestern färdigplanerad och klar. Med det menar vi att det kan vara värt att kolla upp olika aktiviteter och sevärdheter redan innan ni åker iväg och planera era dagar därefter. Risken är annars stor att man blir för bekväm med att vara på hotellet varje dag. Visst kan det också vara mysigt, men de mest spännande äventyren får ni om ni vågar bege er ut och se landet på riktigt.

Beräkna mer tid – till allt

När du reser med barn går allt mycket långsammare. Egentligen handlar det väl inte om att tiden direkt står still, utan du kommer bara behöva hantera fler käppar i hjulen eller ”avbrott” i planerna. Någon behöver kissa, någon har kissat på sig. En är hungrig, den andra hade behövt sova en liten stund till. En mår illa och en annan är törstig. Se till att ni beräknar 30 minuter extra än vad du hade gjort om du hade rest ensam eller med en annan vuxen.